Чавунні каміни для дому

/ Каміни, Профі камін / By

Чавунні каміни для дому – лідери споживчих переваг та попиту. Вони універсальні та бездоганні. Дозволяють без проблем опалити достатні за величиною площі заміських будинків, дач, одночасно забезпечуючи вищий ступінь естетичного задоволення: можливість милуватися полум’ям, що горить, його танцюючими язичками, слухати затишне потріскування дров у топці, насолоджуючись досконалістю.

Універсальність обладнання полягає в їх незамінності для невеликих садових будиночків у місцевості, де відчутні перебої електрики та немає газифікації та використання масштабних, солідних агрегатів у просторих котеджах престижних районів. Багатогранність виконання дозволяє реалізувати будь-які сюжети інженерної та дизайнерської думки – від скромних та простих. До – розкішних, доповнених дорогими елітними матеріалами облицювань. Чавун як основа конструкції демократичний та вишуканий одночасно. Він чудово поєднується з ефектними мармуровими порталами або облицювання цінних порід деревини.

Купити чавунні каміни у Львові можна у нашому магазині.

Переваги чавунних камінів випливають із особливих властивостей сплаву-основи:

  • через невисоку масу конструкції, монтаж чавунних камінів досить простий. Установка не потребує будівництва додаткового фундаменту, основи. Достатньо постелити лист металу під основу, і можна завершити монтування згідно з інструкцією, що додається. Бажано довірити операцію фахівцю, який має досвід роботи з конкретним типом та продукцією бренду, що встановлюється. Як правило, комплектація чавунного каміна завжди включає димар, що скорочує час установки і знижує трудомісткість процедури;
  • висока ефективність агрегату. Рівень ККД агрегату (залежно від особливостей конструкції, моделі, виробника) сягає близько 75-85 відсотків;
  • висока теплопровідність дозволяє чавунним камінам швидко нагріватися та повільно остигати, збільшуючи корисний функціонал. Підйом температури до комфортних величин досягається вже через чверть години після розпалу чавунної печі, а остигання відбувається через кілька годин після прогоряння всієї закладки палива;
  • значна економічність чавунних камінів. Наприклад, у дров’яних конструкціях стандартних габаритів одна закладка дров гарантує безперебійну роботу протягом щонайменше 8 годин;
  • довговічність чавунних камінів. Чавун стійкий до механічного впливу та коливання температур широкого діапазону. Він не деформується, не втрачає своїх естетичних та експлуатаційних якостей;
  • чавунні каміни закритого типу мобільні та маневрені. Оснащені додатковими аксесуарами вони легко переміщаються в потрібне приміщення і успішно виконують там свої функції.

Особливості встановлення чавунної печі

За всієї універсальності чавунної печі, фахівці звертають увагу на окремі вимоги та умови його встановлення:

  1. Якщо підлога виготовлена із горючих основ, перед установкою чавунного каміна слід попередньо підготувати поверхню. Наприклад, зробити настил негорючої плитки або встановити бетонну захисну плиту.
  2.  Стіни слід захистити гіпсокартоном з негорючими якостями або металевими елементами обробки.
  3. За відсутності в приміщенні димоходу обладнати його в даху або стіні.

За дотримання цих нескладних рекомендацій чавунна опалювальна конструкція буде служити власникам довго та безпечно, гарантуючи затишне комфортне тепло.

Види та типи обладнання

Класифікація агрегатів здійснюється за різними ознаками. Перед тим як визначитися з вибором, бажано отримати професійну консультацію, пораду спеціаліста.

По виду палива

1.Дров’яні. Найбільш поширені – традиційні, економічні та практичні.
2.Пелетні. Більш зручні з погляду економії простору для зберігання палива.
3.Вугільні. Характерні для британських моделей та продукції країн Північної Європи.
4.Газові. Раціональні, легкі у догляді, недорогі в обслуговуванні.

По призначенню

1.Безпосередньо опалювальні. Призначені для обігріву приміщення та збереження у ньому комфортної температури. Бувають відкритого та закритого типу, різних конфігурацій та стилів.
2.Поєднані з варильною поверхнею, духовкою. Такі чавунні каміни та печі дозволяють одночасно вирішувати кілька функціональних завдань.
3.З функцією сушіння одягу, взуття.

На що звертати увагу, вибираючи чавунну піч

Потужність – першочерговий визначальний чинник грамотної покупки. Вона повинна враховувати площу приміщення, що обігрівається, особливості опалювальної системи будинку (з водяним контуром або без нього). Співвідношення площі території та потужності приблизно таке:

для обігріву стандартної кімнати в 60 м2 буде потрібно агрегат потужністю близько 7 кВт;
для просторих залів, невеликих дачних будиночків площею 100 м2 буде потрібно чавунний камін на 12 кВт;
заміський котедж площею 300 і більше метрів квадратних обігріє піч великої потужності – від 40 кВт.
Бренд – ще один важливий чинник вибору. Слід віддавати перевагу перевіреним виробникам із репутацією. Відмінно зарекомендували себе печі, каміни та портали виробників KRATKI, KAWMET, DOVRE. Їх відрізняє різноманіття варіацій (класичні та модернові сюжети, поєднання полірованого та чорного чавуну з деревом та мармуром), абсолютна безпека, висока ефективність.