Труба чорна для каміна

/ Каміни, Профі камін / By

Більшість виробників пропонують десятки різних конструкцій димарів. Якщо Ви не фахівець, самостійно розібратися в їх особливостях буде дуже складно

Більшість покупців думають, що чим товстіша труба, тим краще.  Насправді все з точністю навпаки! І справа тут не в товщині сталі, а в її складі та хімічних властивостях. Ми пропонуємо найкращі труби для каміна.

Чому іржавіють труби для каміна, адже вони виготовлені з нержавіючої сталі? Найчастіше причина криється в неякісній трубі,і неправильному виборі сталі димоходу. Головним ворогом димохідних систем є кислота, яка майже завжди присутня в конденсаті, що виділяється. Саме ця кислота з часом повільно, але наполегливо роз’їдає нашу трубу для каміна.

Кислоти, що утворюються під час горіння палива.

Але це ще не все! Через різні хімічні процеси, що відбуваються при згорянні палива, ми отримуємо цілих 3 різних види кислот:

Вугільна кислота. Утворюється в результаті взаємодії розчинного у воді вуглекислого газу та водяної пари.

Сірчана кислота. Утворюється при взаємодії сірчаного ангідриду SO3, що міститься в газах, що відходять печей (особливо працюють на дизельному паливі) і парів води.

Азотна кислота. Утворюється при взаємодії діоксиду азоту, що виділяється в процесі горіння, і парів води, що утворюються при цьому.

Тому, вибираючи трубу чорну для каміна, краще орієнтуватися більшою мірою на марку сталі, а не на її товщину.